OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. május 26., péntek 16:11

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - A KEP törzsasztal fóruma a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tanácstermében

    A KEP 2023. évi Közgyűlését 2023. május 25-én tartotta meg a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár földszinti tanácstermében, melynek záróeseménye prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP és a Költségvetési Tanács elnökének előadása volt a 2023. évi gazdasági kilátásokról a törzsasztal fórum keretében. A világ- és a magyar gazdaság, államháztartás 2023. évi kilátásait elemző előadás aktuális információkat mutatott be a világgazdaságról, az orosz-ukrán konfliktus hatásairól, a világgazdaságot fenyegető legjelentősebb – gazdasági, környezeti, geopolitikai, társadalmi és technológiai – kockázatokról. Bemutatta a kínai exportnövekedést, a világkereskedelem fő változásait, és kitért a gáz ár növekedésére is. Ezek mellett beszélt Magyarország energiafüggőségéről, a gazdasági növekedés és az infláció alakulásáról a világban. Az előadásban vázolta a magyar GDP és az államadósság GDP arányos alakulását is napjainkig. Rövid elemzést adott a 2024. évi költségvetési tervezetről is, valamint a Költségvetési Tanács ezzel kapcsolatos állásfoglalását is ismertette.
További részletek a KEP honlapján érhetők el.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.