OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. június 5., hétfő 08:41

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. június 5., hétfő (OS) - Túri Anikó: A vállalati kötvények és a befektetési alapok újraszabályozása

    A 2023-as tavaszi parlamenti ülésszak végével, készülve az őszi törvénykezési munkára, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium pénzügyi szabályozási területe – összhangban az Uniós pénzügyi szabályozási stratégiával – a vállalati kötvények és a befektetési alapok vonatkozásában új szabályozási koncepciót dolgoz ki, fogalmazta meg Túri Anikó államtitkár.
Ez a felülvizsgálati munka kiterjed a vállalati kötvénypiacok tekintetében hatályos rendelkezésekre, ideértve a kibocsátókra és a kitettségek minősítésére vonatkozó szabályokat, továbbá a környezetileg fenntartható célok finanszírozására irányuló "zöld" kötvényre vonatkozó rendelet-tervezetet.
A befektetési alapok esetében, az értékpapír alapokra fókuszálva az átláthatóság és az összehasonlíthatóság erősítése lesz a szabályozás középpontjában.
Mindezek mellett az ESG, azaz a környezeti, társadalmi és irányítási kockázatok feltérképezésére és kezelésére irányuló rendelkezések is felülvizsgálatra kerülnek a pénzügyi szabályozásért való felelősség keretében.
A fenntarthatóságot előtérbe helyező tagállami szintű szabályozás lehetőségeinek feltérképezése egy olyan hiánypótló kezdeményezés, amely tovább fogja erősíteni a pénzügyi rendszert.
    
     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.