OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. június 6., kedd 14:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. június 6., kedd (OS) - Gyorsul az elszegényedés Magyarországon

    A lakosság az elszenvedője a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, az élelmiszer- és lakáskiadások is súlyosan emelkedtek. Előbbi 40%-kal, utóbbi pedig 26,3%-kal drágult. Az elszegényedés folyamatosan gyorsul, mára pedig szinte megállíthatatlannak tűnik. A fizetések sem tudnak lépést tartani az árak emelkedésével, ezt támasztja alá az is, hogy a reálkeresetek hónapról hónapra 7%-kal csökkennek, a mediánbér pedig már 20%-kal ér kevesebbet, mint egy éve.

A héten kiderült, nagy valószínűséggel nem lesz évközbeni nyugdíjkorrekció, pedig erre hatalmas szükség lenne, hiszen a januári nyugdíjemelést már bőven felemésztette az inflációt. A kormány az adóemelés és a sarcok kormánya, hiszen a megtakarításokra is kivetettek újabb adókat, valamint a gyógyszeradóval - mely akár 40% is lehet - csak azt érik el, hogy még nagyobb gyógyszerhiány lesz hazánkban.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.