OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. július 5., szerda 20:44

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. július 5., szerda (OS) - Tompos Márton: Rogán államtitkárának a testvéréhez tartozik az illegális zalai gumilerakat

    Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese délelőtt számolt be róla, hogy a Zala megyei Zajdán több ezer tonnányi gyúlékony abroncs hulladék áll gazdátlanul a volt laktanya területén. A Momentum politikusának legújabb videójából kiderül, hogy a kivételes környezetszennyezésért Rogán Antal államtitkárának a testvére felelős.

A videóban Tompos az interneten elérhető cégadatok alapján mutatja meg, hogy hogyan kötődik a lerakó dr. Benkő Tamás János – közigazgatási államtitkár – testvéréhez, és kiemeli, hogy nem ez az egyetlen gumilerakata az államtitkár családjának.

"Azt látjuk, hogy van az országban több ilyen lerakat, odahozzák Ausztriából a gumikat, majd otthagyják. A környezetvédelmi hatóságok pedig ott állnak, hogy ez van, nincs pénz az elszállításra. Ez a cég pedig egyértelműen Benkő államtitkárhoz kötődik, úgyhogy meg fogom kérdezni tőle, hogy itt mégis mi a terv" – mondja a videóban Tompos.

A Momentum politikusa egy korábbi posztjában azt is megmutatta, hogy a zajdai illegális lerakó akkora, hogy az az űrből is látszik.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.