OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2023. szeptember 22., péntek 09:23

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Momentum: az államtitkár bevallotta, hogy EU-s pénzből épített ingatlanban él

        Tompos Márton, és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselői szerdán számoltak be róla, hogy Mayer Gábor, jelenlegi államtitkár egy olyan ingatlant birtokol a vagyonnyilatkozata szerint, amelyet EU-s pénzből építettek “rekreációs központnak" még 2014-ben. Most a Momentum politikusai telefonon keresték fel az államtitkárt, hogy tisztázzák, családjával valóban ebben az ingatlanban él-e.
     Tompos és Hajnal videójukban felhívják Mayer Gábort, aki egyértelműen kijelenti nekik, hogy családjával ebben a “Lilahegyi Rekreációs Központban" lakik most. "Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot" – magyarázta a videóban Mayer.
     Mayer szerint 2018-ig kellett szálláshelyet biztosítani a projekt alapján, azonban Tompos Márton felhívta rá a figyelmet, hogy az EU-s szabály szerint erre 7 évig lett volna szükség.
     "Mégiscsak az történik, hogy egy magyar államtitkár egy uniós pénzből épített ingatlant használ családi házként. Azért ez nem a legjobb felhasználása az EU-s forrásoknak" – mondja a videó végén Hajnal.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.