OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2023. szeptember 22., péntek 11:42

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Kínai gigaprojektek helyett ésszerű vasútfejlesztést szorgalmaz az LMP

        Azok után, hogy éles szóváltás alakult ki a közlekedéspolitikáért felelős korábbi államtitkár, Vitézy Dávid és Lázár János között az 1-es számú vasútvonal felújítása kapcsán, most kiderült, hogy a munkálatokhoz szükséges 29 kilométernyi sínt, gépeket, betonaljakat és munkaerőt a V-Híd Zrt. a Budapest-Belgrád projektből helyezett át ide.
     Egy pillanatra láthatjuk, hogy egy normális országban hogyan is kellene történnie a vasúti fejlesztések előnyben részesítésének (azt leszámítva, hogy "természetesen" a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló V-Híd nyerte el mindkét megbízást). Nem a kínai érdekeket szolgáló, magyar nagyvárosokat elkerülő Budapest-Belgrád vonalra kellene elkölteni 1000 milliárd forintot, ráadásul Kínának eladósodva, hanem a közlekedésszakmai szempontok, vagyis a magyar emberek érdekeinek megfelelő vonalakra. A fővonalakon biztosítani kell egységesen legalább a 120 km/h-ás sebességet (160 km/h-ás szakaszokkal), a mellékvonalakon pedig a 80 km/h-át. Mindezt kiegészítve egy jól működő, országos, ütemes menetrenddel, a klímabérlet bevezetésével, és a mellékvonali járművek lecserélésével vonzó, megbízható vasúti szolgáltatást kapnánk.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.