OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. szeptember 22., péntek 16:28

A Párbeszéd - Zöldek közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Fejezze be a kormány Magyarország környezeti állapotának veszélyeztetését és az akkumulátoriparra vonatkozó szabályok lebontását! – Itt a lex akkumulátorbontó és a lex akkumulátor-díj

    Ez történt a debreceni CATL akkumulátorgyár esetében is, amikor a Vízügyi Igazgatóság szakvéleménye az üzem vízkészletekre gyakorolt negatív hatásaira hívta fel a figyelmet, Kincses Dániel igazgatót azonnali hatállyal kirúgták. Most a bátonyterenyei SungEel akkufeldolgozó működésének Nógrád Vármegyei Kormányhivatal általi felfüggesztésére, és más akkuipari üzemekre kiszabott büntetésekre reagál a hatóságok megfegyelmezésével a kormány! Ennyit a szigorú szabályok szigorú betartatásáról, amit a kormány hangoztat az akkumulátoripar kapcsán. A szabályokat igazítják az akkumulátoriparhoz, nem pedig fordítva! A cinizmus csúcsaként ráadásul a módosítást az ukrajnai háborúra és a háborús vészhelyzetre hivatkozással vezetik be. És ez a szabályozás persze jól jön a környezetszennyező NER-es cégeknek is, a falut sárlavinával elöntő recski bányának, vagy az akkumulátorhulladékot tömegesen szabálytalanul eltüntető, Tiborcz Istvánhoz köthető Éltex Kft.-nek is! Ugyanez történik a kiterjesztett gyártói felelősség szabályainak 435/2023. (IX:21.) kormányrendeletben való megváltoztatásánál is.

     Kiadó: Párbeszéd - Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.