OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2023. szeptember 24., vasárnap 17:37

A Párbeszéd - ZÖLDEK közleménye (3. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 24., vasárnap (OS) - Továbbra is alaptörvény-ellenes a büntetlen szennyezést lehetővé tevő jogszabály!

    Választ ezekre a kérdésekre alighanem csak akkor kapunk, amikor az első, a 432/2023-as kormányrendelet szerinti mentesítések és környezetvédelmi hatósági szerződések megköttetnek majd.

A Párbeszéd – ZÖLDEK szerint azonban bármi is a valós magyarázat, a felmerülő alapjogi konfliktus mindenképpen fennáll. Álláspontunk szerint a környezetvédelem már meglevő szintjének az Alaptörvénnyel ellentétes csökkentése akkor is bekövetkezik, ha az érintettek köre szűkebb, és az csak a kohászati üzemekre vonatkozik. Ezért a kormányrendelet ügyében mindenképpen az Alkotmánybírósághoz fordulunk – mire ott döntés születik, talán az is kiderül, hogy pontosan kit is kellett mentesíteni a környezetvédelmi bírságok alól.

Dr. Jávor Benedek,
a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője

     Kiadó: Párbeszéd - ZÖLDEK

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.