OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. szeptember 27., szerda 13:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 27., szerda (OS) - DK: Súlyos válságba került a magyar idegenforgalom, nincs mit ünnepelni a Turizmus Világnapján

    Ma, szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját, melynek célja, hogy elősegítse a turizmus vezető gazdasági ágazattá válását. Sajnos hazánkban nincs mit ünnepelni: a magyar idegenforgalom súlyos válságba került, amelynek jelei idén nyáron, különösen a Balatonnál mutatkoztak meg az üresen kongó strandokon és vendéglátóhelyeken.

A Demokratikus Koalíció szerint egy szociáldemokrata kormánynak az emberek államában a hónapról hónapra gürcölő magyarok üdülését kell támogatnia, nem a milliárdos elit luxusszállodáit és magánstrandjait. Az orbáni infláció miatt a magyar szállodák és vendéglátóhelyek megfizethetetlenné váltak az emberek többsége számára, miközben az Orbán-kormány által pénzelt milliárdos elit kisajátította magának a Balaton legszebb partjait, hogy luxusszállodákat, luxuslakásokat építsenek rájuk. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, luxusszállodák és magánstrandok helyett megfizethető üdülőhelyeket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Varju László, a DK országgyűlési képviselője, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter
Kovács Miklós, az Új Köztársaságért Alapítvány gazdaságpolitikai műhelycsoport turisztikai csoportjának vezetője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.