OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2023. október 31., kedd 09:33

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. október 31., kedd (OS) - A KEP Törzsasztal fóruma a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tanácstermében

        A KEP 2023. október 26-án tartotta meg a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár földszinti tanácstermében Törzsasztal fórumát, melynek témája az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezés volt.
     A fórum moderátora, prof. Dr. Marinovich Endre a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgató helyettese volt, aki röviden méltatta az 1956-os eseményeket, majd felkérte Dr. Rácz János PhD előadót, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos munkatársát előadása megtartására. Az előadás különleges címe - Az 1956-os forradalom és szabadságharc az angolszász sajtóban – és tartalma eltért a megszokottaktól. Az előadó bemutatta a Sztálin halálától a forradalom kitöréséig tartó időszak főbb eseményeit, az egy időben zajló szuezi események hatását a magyar forradalomra, és hű képet adott a forradalom napjainak sajtóeseményeiről. Az előadásban kiemelte a legfontosabb tudósítókat és azokat a híreket, melyekkel a világsajtóban hírt adtak a forradalmi napok eseményeiről. Ezek mellett kitért a forradalom idején tartó melbourne-i olimpiára és D. N. Pritt angol jogász és író Nagy Imre perről szóló írására is.
     További részletek a KEP honlapján érhetők el.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.