OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. november 17., péntek 13:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 17., péntek (OS) - A kormány tágra nyitja a kapukat félmillió EU-n kívüli vendégmunkás előtt

    A Demokratikus Koalíció aggodalma beigazolódott: azok után, hogy Orbán Viktor már tavasszal arról beszélt, hogy 500 ezer új munkást akar látni Magyarországon, kiderült: a Fidesz csak trükközött a korábbi vendégmunkás törvény visszavonásával. Az új vendégmunkás törvényben a kormány nem megtiltja és nem korlátozza a vendégmunkát, hanem külön bejáratú kormányzati biznisszé teszi, méghozzá korlátlanul. Az új törvény alapján, ha egy kormány által idehívott multinacionális óriásvállalat kormányközeli munkaerő-közvetítőcégeken keresztül akar ide alulfizetett és kiszolgáltatott vendégmunkásokat hozni, akkor a határ a csillagos ég, semmilyen korlátozás nem lesz érvényben.

A Demokratikus Koalíció számára emberileg, politikailag és világnézetileg is elfogadhatatlan az új vendégmunkás törvény. Gyomorforgatónak gondoljuk, hogy a magyar kormány nem jólfizetett magyar munkaerővel akarja megoldani az egyébként saját maga által okozott gazdasági gondokat, hanem alulfizetett és kiszolgáltatott EU-n kívüli vendégmunkások korlátlan betelepítésével. Elég volt abból, hogy a multinacionális nagyvállalati profit diktálja a magyar törvényeket, ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Varga Ferenc

Bér- és munkaügyi árnyékminiszter

Varga Ferenc sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.