OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. november 18., szombat 12:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 18., szombat (OS) - Az Árnyékkormány állami kármentesítő alapot hozna létre az Óbudai Gázgyár szennyezése miatt

    Az Orbán-kormány bűnös tétlensége miatt súlyos szennyezés fenyegeti a kétmilliós Budapest ivóvízbázisát. Az egykori Óbudai Gázgyár mellett rákkeltő arzént, benzolt, és más mérgező anyagokat talált a Greenpeace. Ezek mennyisége többszörösen meghaladja az egészségügyi határértékeket. Ezek a veszélyes anyagok beszennyezték a talajt és a talajvizet, alacsony vízálláskor pedig a Dunát és a budapesti partszakasz levegőjét is.

Az Árnyékkormány szerint állami kármentesítési alapot kell létrehozni a kormányváltás után, hogy soha többé ne fenyegethesse a magyar emberek ivóvizét egyetlen környezetszennyező nagyvállalat sem. Emellett szigorúan büntetnénk, illetve kármentesítésre kényszerítenénk azon vállalatok jogutódjait és tulajdonosait, akik a cégek megszűnése, üzemeik bezárása után környezetpusztító és egészségre káros hulladékot hagynak hátra. Az Orbán-kormány azonban semmit sem tesz a Budapest ivóvízét fenyegető rákkeltő anyagok szivárgása ellen, nem fordít állami pénzt a volt Óbudai Gázgyár kármentesítésére. Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett a környezetszennyezés felszámolását, erős államot és szigorú környezetvédelmi jogszabályokat, a milliárdos elit helyett igazságos és zöld Magyarországot akarunk!

Kocsis-Cake Olivio
Környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.