OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 20., hétfő 15:33

A Rákóczi Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) - A hazai felsőoktatásban tanuló magyar diaszpóra ösztöndíjas fiatalok a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban találkoztak a hétvégén. A KKM által működtetett Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramban résztvevő hallgatók közül 150-en érkeztek a találkozóra, akik a világ 25 országának magyarságát képviselték.

    November 17-19. közötti hétvégén a KKM Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram támogatásával a magyarországi felsőoktatásban tanuló diaszpóra fiatalok találkoztak. A nagyvilág különböző pontjairól érkező magyar származású fiatalok az ország más-más egyetemein és szakjain tanulnak. A találkozó a Zemplén fővárosában, Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban (www.rakoczihotel.hu) valósult meg azzal a céllal, hogy az ösztöndíjasok közvetlen kapcsolatokat tudjanak kialakítani egymással, illetve a KKM Balassi ösztöndíjprogramjának támogatásával hazánkban tanuló Kárpát-medencei társaikkal.

Az eseményt november 17-én, pénteken 18 órakor Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, valamint Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke nyitották meg.

Panyi Miklós államtitkár kiemelte: Az itt jelenlévő egyetemisták azokban az években, amikor itt tanulnak Magyarországon magyar nyelvet is tanulnak, valamint az ittlétükkel megismerik azt a kulturális pezsgést, kulturális kapcsolódást, amit több ezer kilométerről nincs lehetőségük megtapasztalni.  

     Kiadó: Rákóczi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.