OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. november 20., hétfő 15:33

A Rákóczi Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) -

    Lengyel Miklós államtitkár megjegyezte: A KKM kiemelten fontosnak tartja olyan programokat szervezni a tárca által koordinált ösztöndíjprogramok résztvevőinek, amelyek az ország történelmének, tájainak, társadalmi, tudományos és kulturális életének megismerését segíti.  A Diaszpóra Hétvégi Tábor ezt a célt szolgálja, erősíti a diaszpórában élő fiatalok Magyarországhoz fűződő kötelékét.

Csáky Csongor elnök úr elmondta: A résztvevő fiatalok a világ különböző pontjain születtek, és az egyetemi tanulmányaik miatt érkeztek haza az óhazába, Magyarországra. A fiatalok minden év novemberében egy hosszúhétvégét töltenek el együtt Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban elsősorban a kapcsolataik építése céljából.  
Az rendezvény közel 150 fiatal részvételével valósult meg.

Az eseményt a Rákóczi Szövetség a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, illetve a Tempus Közalapítvánnyal együttműködésben valósította meg. A hétvége programjában szakmai, kulturális és szórakoztató programok egyaránt megtalálhatók voltak.

     Kiadó: Rákóczi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.