OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2023. november 20., hétfő 16:49

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) - Minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez

        Ma tartjuk a Gyermekjogok Világnapját, mely nap emlékeztet bennünket arra, hogy minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez. Ezen a napon, 1959-ben fogadták el a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, 1989-ben a gyermekjogok nemzetközi konvencióját, amelyhez Magyarország is csatlakozott 1991-ben.
     Össztársadalmi felelősségünk, hogy minden gyermeknek garantáljuk az egészséges testi és lelki fejlődéshez való jogát, valamint a megfelelő gondoskodást.
     Sok még a teendő, hiszen még mindig vannak éhező gyerekek az országban, ami elfogadhatatlan, és szükségszerű a családi pótlék emelése. Szintén fontos számon tartani, hogy még mindig vannak olyan gyermekek, akiket a családon belül bántalmaznak. Ezekre az esetekre nagyobb figyelmet és erőforrásokat kell fordítani. Az LMP továbbra is követeli a jelzőrendszer megerősítését annak érdekében, hogy időben észlelhessük és segíthessünk azoknak a gyermekeknek, akik veszélyeztetettek lehetnek.
     A digitális világban való növekvő jelenlét miatt az LMP támogatja a TikTok alkalmazás 18 év alattiak számára történő betiltását. Ez a lépés a gyermekek online biztonságát szolgálja és megelőzi a káros tartalmakhoz való hozzáférést.

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.