OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 20., hétfő 17:36

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) - A kormányban úgy táncolnak, ahogy az ázsiai nagytőke fütyül

        A kormány részéről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arra tett javaslatot, hogy "a vállalkozások sikeressége", illetve a munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekében megszűnjön a kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálat.
     Az MSZP ezt elfogadhatatlannak tartja, hiszen a magyar érdekeket a patrióta baloldali embereknek mindig védenie kell. Ha ez a javaslat elfogadásra kerül és életbe lép, akkor innentől minden megelőzhető munkahelyi egészségkárosodás Semjén Zsolt és a kormánypárti képviselők lelkén fog száradni.
     Elfogadhatatlan, hogy a kormány nem fejleszteni, hanem leépíteni akarja az egészségügyet. Szomorú, hogy ezt a javaslatot is a vendégmunkásokra szabták, és a távol-keleti munkakultúrát kívánják itthon is megvalósítani.
     Itt a dolgozó magyar emberek sorsáról, életéről, egészségéről van szó. Ennek ellenére a kormányban nem a magyar érdeket védik, hanem úgy táncolnak, ahogy az ázsiai nagytőke fütyül.
     Az akkumulátorgyárak fel fognak épülni, de mindezt nem ilyen embertelen módon kellene véghezvinni, hanem a magyar dolgozók érdekeit figyelembe véve kellene döntéseket hozni.

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.