OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 23. szerda
Ismertető


2024. július 4., csütörtök 22:47

A Magyar Alvás Szövetség közleménye
    Budapest, 2024. július 4., csütörtök (OS) -

    Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége – hangsúlyozta a Magyar Alvás Szövetség éves jelentésében. Világjelenségről van szó, hívja fel a figyelmet a nemzetközi alvás szervezet, a World Sleep Society cselekvési programját közvetítve, mintegy nyolcvan ország közreműködését bejelentve. A Magyar Alvás Szövetség több mint tíz éve csatlakozott a világszervezet munkájához, minden esztendőben a Magyar Tudományos Akadémián a szakterület kiválóságai adnak elő az éves jelmondat jegyében: a jó alvás elengedhetetlen az egészséghez. Ma már a kívánatos életmód része ez, miképpen a megfelelő étkezés, a testmozgás is elválaszthatatlan az emberek pszichés, vagy lelki állapotától. - A magyar szervezet az elmúlt években sikeres szakmai programot valósít meg a tudományos ismeretterjesztés területén, az alvás egészségügyi intézmények és alvásipari vállalatok tevékenységének az összefogásával - hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke. Nemzetközi standardok alapján kidolgozott alvásminőség mérési módszerekkel, saját kutatásokkal értékelik az alvásért kiemelkedő munkát végző intézményeket. A Sleepfriendly Program keretében elismeréseket nyújtanak át az alvásbarát vállalatoknak és szállodáknak, kitüntetik a legjobb termékeket. A World Sleep Society alvás világszervezet követésre méltónak ajánlja a Magyar Alvás Szövetség évek óta folyó munkáját, amelyért elsők között kapták meg a Distinguished Activity Award elismerést.


     Kiadó: Magyar Alvás Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.