OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2005. január 28., péntek 11:30

Gyárfás Tamás köszönetmondása, és a közvélemény félrevezetése
    Budapest, 2005. január 28., péntek (OS) - Gyárfás Tamás médiacézár, másként a Magyar Úszószövetség elnöke, a Fővárosi Közgyűlés döntését követően az MTI-nek többek között ezt mondta:     az úszószövetség nevében köszönjük az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ, az MDF és a MIÉP fővárosi képviselőinek a megszavazott bizalmat.” Aki csak erről szerzett tudomást, azt hiheti, végre valamiben teljes az összhang hazánkban, az egységes véleményt alkotó parlamenti pártokhoz még a MIÉP is csatlakozott, közel már az egypártrendszer. A köszönet azonban alaptalan, tehát a belőle levonható üzenet hamis.

    Ezzel szemben a tények:

    A Fővárosi Közgyűlés a kormánypárti képviselőket nézve sem teljes támogatást mutató többséggel tulajdonosi hozzájárulást adott csütörtökön ahhoz, hogy a 2006-os úszó, műugró és műúszó Európa-bajnokságot, ellentétben az eredeti pályázat szerinti, a Lágymányosra szóló tervekkel, a Margitszigeten, a már meglévő Hajós Alfréd uszoda jelentős, versenycélú bővítésével (új lelátók, ugrótorony stb.) rendezhessék meg.
A szavazásban három kormánypárti képviselő, köztük Atkári János (SZDSZ) főpolgármester-helyettes, nem vett részt, az ellenzékiek egy tartózkodó MKDSZ-es képviselő kivételével valamennyien a hozzájárulás megadása ellen voksoltak. Bőhm András (SZDSZ) frakcióvezető szerint módosításai részbeni elfogadásával ellentmondásos a határozat, ezért ez alapján nem lehet szerződést kötni.
    A döntést súlyos környezetvédelmi aggodalmakat felvető hosszas vita előzte meg. Többen hangsúlyozták, hogy ebben a kormány által a fővárosra kényszerített ügyben jó döntés nem hozható, a helyszínre érvényes előírások alapján sem a felszín alatt, sem a felszínen nem lehet építkezni, ezért például az öt emelet magas műugró torony aligha valósulhat meg. Elfogadhatatlannak tartották az állammal kötendő szerződésnek azt a részét is, amellyel becsempészik a magántulajdonná válhat a közpénzen épülő létesítmény.
    Gyárfás Tamás óriási tekintélyű médiaszakember szavaira azonban figyelnek a kollegák, meg is van tehát az eredmény.
    A rövid híradásokból ezt a lényegi tartalmat hallhatta a népnek az éterből információt szerző jelentős többsége:
Lehet úszó Európa-bajnokság a Margitszigeten. A Fővárosi Közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy a margitszigeti uszoda bővítésével megrendezhessék Budapesten a 2006-os úszó Európa Bajnokságot. Gyárfás Tamás köszönetet mondott a négy parlamenti párt és a MIÉP fővárosi képviselőinek a megszavazott bizalomért.
    Margitsziget ügyben tehát minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg lehetünk elégedve! Köszönjük, parlamenti pártok, köszönjük MIÉP! Csak így tovább közügyeinek intézésével.
Vastaps, éljen  , vastaps, éljen  , vastaps (a szűnni nem akaró fajtából). Reménykedjünk, közel a jó világ! A félrevezetéseket majd megszokjuk.

Csak levegőnk maradjon! Marad? De azért már ébredezhetnénk is!

Budapest, 2005. január 28.

Pós Péter,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke,
a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az OS-anyagok nem az MTI kiadás részei, szó szerint továbbított szövegeiért a közlő a felelős.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.