OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2006. november 22., szerda 09:03

Fantomszervezetekre bízzák a magyar egészségügyet? (2. rész)
    Budapest, 2006. november 22., szerda (OS) - ( tudnunk kell, hogy léteznek-e valójában a RET-ek? Folytatás)

    A Nyugat-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács egyetlen, közvetve észlelhető ülését 2004. november 26.-án tartotta. A törvénynek megfelelő szervezet megalakulásának, bejegyzésének a szervezet honlapján azonban nincs nyoma. A legfrissebb dokumentum 2005. januári.

A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács elérhető Alapító Szerződése és Alapszabálya Székesfehérváron, 2004. június 10.-én kelt, de ez egy alapítók megnevezése nélküli üres dokumentum, illetve egy dátum és aláírás nélküli előterjesztés.

A Dél-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanácsról annyit lehet tudni, hogy megalakítása, a szervezet Elnökségének, szakbizottságainak, alapszabályának kialakítása és elfogadása három egymást követő közgyűlésen, 2004. 10. 12-én, 11. 17-én, valamint 12. 09-én történt. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik weblapján, azon a Dél-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács linkjére kattintva is csak egy kérdőívet találunk!

Az Észak-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács tagjairól egy 2006. novemberi dokumentumban 22 fős lista található, betegszervezeti tag viszont nincs köztük. Más adat tevékenységükről vagy létezésükről, esetleges bejegyzésükről nincs

A Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanácsról mindössze egy 2005. június 28.-i dokumentum található, amiből annyi tudható, hogy az EM Csoport Kht.-val fejlesztési elképzeléseket készíttetett a 2007-2013 közötti időszakra

Akit a fentiek nem nyugtatnak meg, az inkább érdeklődjön orvosánál, gyógyszerészénél addig, amíg ők még megvannak.
Utána, ha még egyáltalán érdemesnek találja, forduljon országgyűlési képviselőjéhez!
A nyugtalanabbak ne nyugtatót szedjenek, inkább már most keressék fel képviselőiket, ha máshol nem, Budapesten, a Kossuth téren! Ha elegen lesznek, akkor talán sikerrel járnak, és talán azt is megtudhatják, hogy mindezért ki a felelős.

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) háláját fejezné ki mindazoknak, akik a fentieknél több hasznos adatot tudnak találni a magyar egészségügy átalakításáért felelősséggel tartozó bármelyik Regionális Egészségügyi Tanácsról, azok érdemi tevékenységéről.
További részletek és elérhetőségeink honlapunkon: www.abosz.hu

Addig is felkérem az ország hat Regionális Egészségügyi Tanácsának elnökét, hogy mindannyian jelenjenek meg a nyilvánosság előtt, számoljanak be szervezetük átlagosan két éves, a törvényben számukra előírtaknak megfelelő tevékenységéről, legalább a világhálón tegyék nyilvánossá a tevékenységüket bizonyító, nyilvánvalóan közérdekű tartalmú dokumentumokat, és nyilatkozzanak arról, hogy szervezetüket maradéktalanul képesnek látják-e a törvényben előírt feladatok felelős ellátására.

Budapest, 2006. november 22.

Pós Péter,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke,
a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) állandó résztvevője,
a kormány konzultatív testülete, a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.