OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2009. január 14., szerda 13:07

Pécs-keleti városrészben üzemelő művelődési házak kiszervezése.
    Budapest, 2009. január 14., szerda (OS) - A Vasasért Egyesület tiltakozik a Budai Városkapu Iskolaközpont által működtetett somogyi és vasasi művelődési házak (a Kodály, a Kossuth és a Berze) kiszervezése ellen!

    A Pécs M. J. V. Közgyűlés Oktatási Bizottsága 2009. január 13-án tartott ülésén elhatározták a területen működő kultúrházak kiszervezeését, az azt eddig működtető Budai Városkapu Iskolaközpontból. Aggályosnak tartjuk az előterjesztést annak előkészítetlensége és tárgyi tévedései okán, továbbá annak nagyon rövid határideje miatt. Éves szinten a három külvárosi művelődési ház fenntartása ugyanis 5,5 millió forintba kerül, s az iskolai intézményi vagyonból való kivonással az egyetlen eddigi biztos forrás szűnne meg. A városi támogatások nélkül (márpedig erre semmiféle garancia nincs) a jövőbeni működtetés kétséges. Nem látszik biztosítottnak a nagy múltú művelődési házak fennmaradása, s könnyen ezek is a bezárt Dozsó, Puskin és a többi hasonló ház sorsára juthatnak. Tudomásunk szerint már novemberben kérték a bizottságot, hogy vonják be a folyamatba a helyi civileket; mindez azonban a mai napig nem történt meg. Így azt sem tudják a Városházán, hogy bármelyik intézményben egyáltalán bevállalja-e egyetlen szervezet is a működtetést. Az esetleges értékesítés megpecsételi az amúgy is hátrányos helyzetű Pécs-keleti városrész sorsát, ezért óva intjük a városvezetést attól, hogy az ingatlanok forgalomképes körbe helyezésével egy esetleges értékesítési akciót indítsanak el.
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.