OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2009. június 28., vasárnap 18:38

Az ingatlanszakmai szervezetek kategorikusan kijelentik: Ingatlanadó - nem! vagyonadó - nem!
    Budapest, 2009. június 28., vasárnap (OS) - A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete javaslata: ne fogadják el az adó bevezetését, hanem önmérséklettel és a szakmai vélemények figyelembevételével alkossák meg a hosszútávú elképzeléseket az ingatlanalapú adóztatással kapcsolatban.

    
A pár hét alatt összeeszkábált, majd folyamatosan változó nevű, tartalmú és hatású ingatlanadó - később vagyonadó - rengeteg, meg nem térülő felesleges költséget, adminisztrációt és kavarodást okozott, és okozna a későbbiekben, mindenki látja, tudja: olyan, mintha lapáttal dobálnák ki a pénzt az ablakon.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete javaslata: ne fogadják el az adó bevezetését, hanem önmérséklettel és a szakmai vélemények figyelembevételével alkossák meg a hosszútávú elképzeléseket az ingatlanalapú adóztatással kapcsolatban.

Amennyiben az elképzelések alapján a megfelelő hátteret is sikerül kialakítani, akkor lehet szükség esetén egy igazságosabb adónemmel egy sor felesleges és igazságtalan adónemet  kiváltani.
Környezetünkben a legmagasabb, embernyomorító és túladminisztrált az adók mértéke.

Az ingatlanalapú adóztatás hosszútávon akkor nyerhet létjogosultságot, amennyiben minden feltételrendszer kidolgozott, arányos és igazságos, valamint szakmailag megalapozott.

A jelenlegei tervezet erőltetése arra vezethet, hogy amikor valóban komoly munkával, megalapozottan, több adónem kiváltására a felkészült szakemberek egy barátságosabb rendszert állítanának fel, ezen anomáliák miatt ismét elutasítják az állampolgárok.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete egyben csalódását fejezi ki, mert az ingatlanszakmai szervezetek véleményét nem kérték ki, illetve válaszra sem méltatták.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete örömét fejezi ki, hogy kialakult egy markáns szakmai egység, mely egy irányba tart és ennek a rég várt egységnek sok civil szervezeti és magánszemély támogatója van.

Ezen támogatásokra, valamint a józan paraszti észre hivatkozva kérjük, hogy ne szavazzák meg a vagyonadót!
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.