OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2010. március 24., szerda 16:54

Felhívás a termőföld védelmére: a szakma tagjai is sokat tehetnek, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete elkötelezett!
    Budapest, 2010. március 24., szerda (OS) - A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete felkéri tagjait és az Ingatlanszakmában, jogi és üzleti szférában dolgozó, felelősséget érző állampolgárokat, hogy senki ne nyújtson segítséget és ne vegyen részt olyan ingatlan-tranzakciókban, ahol a magyar termőföldet bérleti, vagy bármilyen formájú tulajdonátruházással külföldiek kezére juttatják.

    Felhívás a termőföld védelmére

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete felkéri tagjait és az Ingatlanszakmában, jogi és üzleti szférában dolgozó, felelősséget érző állampolgárokat, hogy senki ne nyújtson segítséget és ne vegyen részt olyan ingatlan-tranzakciókban, ahol a magyar termőföldet bérleti, vagy bármilyen formájú tulajdonátruházással külföldiek kezére juttatják.

A 2010 03 25-én, csütörtökön Budapesten megnyíló szakmai fórumon az ehhez csatlakozókkal együtt felemeli a szavát a szakmai szervezet.

Arra kérünk mindenkit, hogy az ezekre vonatkozó törvényeknek, rendeleteknek ne csak a szavait, hanem a szellemét is tartsák és tartassák be!

Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan szabadon is vásárolhatnak hazánkban termőföldet a külföldiek, ezért felkérünk mindenkit, hogy támogassák a külföldiek tulajdonszerzésének további korlátozását!

Az elmúlt években, hónapokban nyilvánosságra került visszaélésekből kiderült -  amit egyébként mindenki tudott- hogy Magyarország a külföldi befektetők számára rendkívül értékes.

Több területen elképesztő mértéket ért el a zsebszerződéssel történt tulajdonoscsere, illetve országosan tetten érhető az ingatlanpanamák sora.

Ennek felszámolása közös ügy, a szervezet csak annyit kér: mindenki tartsa be a törvényeket, ne támogasson ilyen jellegű üzletkötéseket és szorgalmazza a termőföld sokkal radikálisabb védelmét.

Továbbiak: www.5x5.hu info@miesz.hu
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.