OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2010. május 12., szerda 11:26

Mikola István a KEP új alelnöke. Méltó megemlékezés Széchenyiről.
    Budapest, 2010. május 12., szerda (OS) -

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) keddi budapesti Közgyűlése Mikola István országgyűlési képviselőt, a KEP Szenátorát választotta egyhangúlag a KEP új alelnökévé. Az új titkár Szalók Csilla főiskolai tanszékvezető lett. Az elnök hg. Esterházy Antal, a hercegi család feje, ügyvezető elnök Czeglédi József, az MTA Köztestület tagja maradt.
A Közgyűlés levezető elnöke Marinovich Endre főiskolai tanár, c. nagykövet, a KEP Szenátora hangsúlyozta, hogy a KEP az elmúlt időszakban civil szervezetként egyre többet tett a nemzeti megbékélés és a Kárpát-medencei együttműködés érdekében.
Czeglédi József példaként említette, hogy a KEP rendszeres párbeszéd fórumaiba előadóként elismert szakembereken, civil szervezetek és határon túli magyarok képviselőin kívül sikerült bevonni a Parlament valamennyi frakciójának képviselőjét, de idei Fórumába a brüsszeli EU Parlament FIDESZ- es és szocialista képviselőjét is Schöpflin György és Gurmai Zita személyében.

A Közgyűlésen méltó módon megemlékeztek Széchenyi halála 150. évfordulójáról. Nagysikerű előadást tartottak: Gantner Péter történész, az ÁSZ ny. főcsoportfőnöke, Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság v. elnöke, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke és Szunai Miklós a Széchenyi Tudományos Társaság ügyvezető elnöke.

        KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.