OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2010. november 17., szerda 19:15

Hg. Esterházy Antal KEP elnök magas kitüntetése a spanyol királyi háztól
    Budapest, 2010. november 17., szerda (OS) -

    A világszerte ismert Esterházy hercegi család jelenlegi feje Esterházy Antal, a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) elnöke magas kitüntetést, Nagykeresztet vett át november 13-án Spanyolországban. Hg. Esterházy Antalt a Spanyol Császári és Királyi V. Károly Lovagrend Nagykeresztje lovagjává avatta a Madrid melletti Segoviaban Don Enrique Bourbon nagymester, királyi felség.
Ebből az alkalomból köszöntötte a KEP legutóbbi budapesti rendezvényén Esterházy Antalt a KEP ügyvezető elnöke Dr. Czeglédi József, az MTA Köztestület tagja, az 56-os Dialógus Bizottság elnöke, az 56-os Történelmi Alapítvány kurátora. Czeglédi József tájékoztatta a résztvevő hazai és határon túli vendégeket arról, hogy Esterházy Antal, aki rokoni kapcsolatban van több európai királyi családdal és közel 10 éve elnöke a Közép-Európai Club Pannoniának, nem véletlenül, elsőként vehette át a kitüntetettek közül ünnepélyes külsőségek mellett a Nagykeresztet a spanyol királyi család tagjától Don Enrique Bourbontól.
Czeglédi József felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország büszke lehet arra, amit a mintegy 300 éves kifejezetten magyar identitású Esterházy hercegi család a magyar kultúra és gazdaság érdekében tett. Utalt arra a sok hősi halottra is, akiket a török háborúktól a II. világháborúig áldozott az Esterházy család, a haza és Európa védelmében. Esterházy Antal édesapja 1944 decemberében, alig negyvenévesen, Budapest ostroma idején halt hősi halált.
Esterházy Antal megköszönte a jókívánságokat és hangsúlyozta, hogy külföldi elismerését, beleértve a mostani spanyol kitűntetést jórészt annak köszönheti, hogy értékelik a KEP és más civil szervezetek keretében végzett munkáját. A magyar nemzet érdekeinek hazai és nemzetközi szolgálatát tartja jövőben is legfontosabb feladatának –zárta mondanivalóját.


    KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.