OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. január 14., péntek 15:19

A Magyar Feltalálók Egyesületének nyilatkozata az Új Széchenyi terv” indulásakor
    Budapest, 2011. január 14., péntek (OS) - A feltalálók legfőbb érdeke az alkotás és eredményeinek hasznosítása. Magyarország fellendítése az egyetlen kiapadhatatlan erőforrásunk, az alkotóerőnk hatékony felhasználása révén lehetséges.

    A Magyar Feltalálók Egyesülete köszöntését küldi az  Új Széchenyi terv  indulása alkalmából.
E terv Magyarország fellendítését tűzi ki céljául.  Nincs prosperitás innováció nélkül, nincs innováció találmányok nélkül, és nincsenek találmányok feltalálók nélkül  szól a feltalálók világszövetségének jelmondata, amelyet mi is vallunk. A Magyar Feltalálók Egyesülete több mint húsz esztendeje összefogja a több ezer hazai feltalálót, és képviseli érdekeiket.

A feltalálók legfőbb érdeke az alkotás és eredményeinek hasznosítása. Magyarország fellendítése az egyetlen kiapadhatatlan erőforrásunk, az alkotóerőnk hatékony felhasználása révén lehetséges. Következésképpen, e területen feltalálóink érdekközösségben vannak a magyar társadalommal. Ha az  Új Széchenyi terv  megvalósítása során az illetékes állami szervek erre az érdekközösségre alapoznak, azaz elsősorban a feltalálást és a találmányok hasznosítását, az innovációt támogatják, akkor lesznek új munkahelyek, és fellendül a gazdaság.
A terv szövegében az  alkotás  szó csupán jog- és szabályalkotás vonatkozásában szerepel (13 előfordulás), és a  feltaláló  vagy feltalálás  szavak, pedig elő sem fordulnak. Ezzel ellentétben a minap közzétett kormányzati reklámfilm Magyarországot feltalálóival népszerűsíti. Mi alkotó emberek, magyar feltalálók mindentől függetlenül azon leszünk, hogy találmányaink révén a magyar név még fényesebben ragyogjon.

A Magyar Feltalálók Egyesülete szerint az Országgyűlés és a Kormányzat jó úton jár. Gyorsan és bátran érvényre juttatták szent értékeinket: magyarságunkat és függetlenségünket, törekedve a társadalmi igazságosságra. Most már nem halogathatják az innováció felgyorsítását. El kell indítaniuk az országot a gazdasági fejlődés útján. Ebben számíthatnak a Magyar Feltalálók Egyesülete és tagságának segítségére és közreműködésére.
Adja Isten, hogy az  Új Széchenyi terv  magasztos célja, Magyarország fellendítése mind szellemi és mind gazdasági téren teljesüljön!

    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.