OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2011. június 27., hétfő 12:20

Duna Művészeti Mestere 2011 alkotói pályázat – díjátadó rendezvény
    Budapest, 2011. június 27., hétfő (OS) - A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICDPR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2011-ben ismét meghirdette a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázatot. A hazai verseny felhívására beérkező nyertes pályaművek díjátadó ünnepségére a központi Duna Napi rendezvény részeként 2011. június végén kerül sor

    A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICDPR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2011-ben ismét meghirdette a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázatot.

A 10-18 éves korú diákok számára meghirdetett verseny feladata egy olyan képzőművészeti alkotás létrehozása volt, amely a folyók, tavak partján tett látogatás alapján, - a vízi környezet ösztönző hatására - az ott talált tárgyakból, anyagokból készült. A felhasznált anyagoknak közvetlenül a Duna (vagy bármely mellékvizének) életteréhez köthetőnek kellett lenniük, például sodródó fadarabok, levelek, növények, kavicsok, kagylók, illetve a folyóba dobált és a parton talált hulladék.

A hazai verseny felhívására beérkező több mint száz pályamű közül a bíráló bizottság 10 nyertes alkotást választott ki. A díjátadási ünnepségére a központi Duna Napi rendezvényen kerül sor. A díjakat a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság és a GWP Magyarország képviselői adják át a nyerteseknek.

A verseny országos első helyezettje 2011. szeptemberében három napos nemzetközi programon vesznek részt, ahol a 14 Duna-medencéhez tartozó országban meghirdetett nemzetközi verseny legjobb alkotóját a  Duna Művészeti Mestere  címmel tüntetik ki.

    Kiadó: GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.