OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2011. november 22., kedd 11:06

Üres szavak, elvont támogatások
    Budapest, 2011. november 22., kedd (OS) - Nagy érdeklődéssel olvastuk Fazekas Sándor miniszter szavait, amelyeket az Erdők nemzetközi éve konferencián mondott, miszerint az erdőgazdaság fejlesztése, támogatása Magyarország fő kitörési pontja lehet a 2013-2020-as vidékfejlesztési ciklusban. Ezzel teljes mértékben egyetértünk. A baj az, hogy az Orbán-kormány működésében már a sokadik eset, amikor a szavak és a tettek szöges ellentétben állnak egymással.

    A 2012-es költségvetésből ugyanis szinte teljesen eltűnt a fenntartható erdőgazdálkodás támogatására fordítható forrás.

Ez a támogatás éveken keresztül biztosította a magánerdő gazdálkodók munkáját segítő tanácsadó szolgálat működését. Ennek hiányában az erdőgazdálkodók nem tudnak felkészülni a megnyíló új lehetőségekre, azok kihasználatlan lehetőségek maradnak.

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy az elvont forrásokat azonnal pótolják, ugyanis ez kell ahhoz, hogy a miniszter úr szavai ne csak üres frázisok maradjanak. Ezt nagyon egyszerűen megtehetik: támogassák azt a szocialista módosító javaslatot, amely biztosítja a szükséges finanszírozást az erdészeti tanácsadó rendszer működéséhez.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke,
országgyűlési képviselő

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.