OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2011. november 22., kedd 15:52

Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2011. november 22., kedd (OS) -

    Németh Zsolt parlamenti államtitkár 2011. november 22-én behívatta Peter Weiss szlovák nagykövetet a Külügyminisztériumba. A megbeszélésen leszögezte:

A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja a szlovák Belügyminisztérium november 18-i bejelentését, mely szerint Boldoghy Olivér révkomáromi színművész a magyar állampolgárság felvétele miatt elveszítette szlovák állampolgárságát. Az eljárást az Európai Unió alapértékeivel ellentétesnek tartjuk, és a leghatározottabban visszautasítjuk a szlovákiai magyarság megfélemlítését.

Magyarország érvényesíti alkotmányos kötelezettségét a határon túli magyarok iránt, így minden rendelkezésére álló belső, kétoldalú és nemzetközi jogi lépést támogatni kíván annak érdekében, hogy a jogfosztott személy visszakaphassa jogát arra, hogy a szülőföldjén boldogulhasson, továbbá hogy a diszkriminatív jogszabályt ne érvényesítsék és a demokratikus jogelveknek megfelelően módosítsák.
Őszintén reméljük, hogy az állampolgársági ügy nem válik a megkezdődött szlovák választási kampány témájává, és bízunk benne, hogy a biztatóan alakuló kétoldalú kapcsolatainkat mindez nem veti vissza.



    Kiadó: Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.