OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. január 2., hétfő 17:47

MTVA - Kiemelkedő nézettséggel búcsúztatták az óévet a közszolgálati televíziók
    Budapest, 2012. január 2., hétfő (OS) - 2011 utolsó és 2012 első napján az m1 és a Duna nézettsége csúcsot döntött: a két ünnepnap néhány műsora olyan nagyszámú nézőközönséget vonzott a képernyők elé, hogy a kereskedelmi televíziók is háttérbe szorultak.

    Szilveszter napján rekordot döntött a képernyők előtt ünneplők száma: már kora délután több mint hárommillióan nézték a közszolgálati televíziók műsorát, így 600 ezer fővel nagyobb volt a közönség, mint egy átlagos téli szombati napon.
    A csatornák délutáni kínálatából messze kiemelkedett az év utolsó napján az m1-en sugárzott ünnepi Maradj talpon! vetélkedő, amelyet a magyar nézők egyötöde választott. A szilveszteri adásban ismert tévés személyiségek játszottak, és a siker nem is maradt el: több mint egymillióan szurkoltak a versenyző sztároknak. A műsornak 21,3 százalékos közönségarányával sikerült megelőznie a két országos kereskedelmi csatornát. A vetélkedőt követő Gasztroangyal a szezon legmagasabb nézettségű epizódjával zárta az évet: Borbás Marcsi műsorát 575 ezren nézték.
    Kora este a Duna Televízió zenés szórakoztató műsora, a Mága Show is kiemelkedően sok nézőt szerzett: 230 ezren mulattak az ismert hegedűművésszel, Mága Zoltánnal.
    Az m1-en látható 19.30-as Híradót és az azt követő szórakoztató műsorokat éjfélig a nézők 13-14 százaléka választotta. A Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán című műsort 540 ezren, a L’art pour L’art társulat kabaréját pedig 570 ezren követték figyelemmel. A Szolnoki Szigligeti Színházból élőben közvetített, Határtalan zene címmel sugárzott szilveszteri gálaműsornak is közel félmilliós közönsége volt.
    Schmitt Pál köztársasági elnök éjfélkor sugárzott újévi köszöntőjének az m1-en, az m2-n és a Dunán összesen közel 1,3 millió nézője volt. A három csatornán egyidejűleg sugárzott köszöntőre a teljes népesség 17,8 százaléka kapcsolt át.
    Éjfél után ismét az m1 vette át a vezetést: a Retro kabaré első félórájában a nézettség elérte az 1,2 milliós szintet. A kétórás kabaré-összeállítás átlagos közönségaránya 25 százalék volt.
    Az újév első napjának délelőttjén szintén az m1 volt a legnézettebb közszolgálati csatorna. A nagy klasszikust, a Lúdas Matyit több mint félmillióan nézték meg: az 50 év alattiak esetében a közönségarány meghaladta a 20 százalékot, az ennél idősebb nézők körében pedig 30 százalék feletti volt az eredmény. Több mint 400 ezer nézője volt az ezt követő Vad Magyarország – A vizek birodalma című díjnyertes természetfilmnek is, amelyet december 30-án is levetített az m1 közel félmilliós néző-sikerrel. A Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi koncertjére az előző évekhez hasonlóan közel 400 ezren voltak kíváncsiak.
    Délután az Aranyember című klasszikussal az m1 újra túlszárnyalta a kereskedelmi csatornák nézettségét: a filmet mintegy 600 ezer fő, a nézők 16,4 százaléka nézte meg. Ugyanennyien kapcsoltak később a Rex Rómában című krimire is. A Duna délutáni műsora is népszerű volt: a híres magyar film, a Meseautó a magyar közönség 7 százalékát, 300 ezer főt vonzotta, a kora esti Önök kérték című szórakoztató műsort pedig több mint 230 ezren követték.
    Az m1-es Híradónak az év első napján 840 ezer fős nézettsége volt, a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő idei első adását pedig több mint 660 ezer néző választotta.

    Forrás: AGB Nielsen

    Cserháti Ágnes
    MTVA kommunikációs igazgató-helyettes, szóvivő

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.