OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2012. február 17., péntek 09:36

50 civil szervezet kér kegyelmet Geréb Ágnesnek
    Budapest, 2012. február 17., péntek (OS) - A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Semmelweis Mozgalom kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy dr. Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen.

    A Fővárosi Ítélőtábla, lényegesen súlyosbítva az elsőfokú bíróság döntését, 2012. február 10-én jogerősen két év letöltendő fogház büntetésre és tíz év foglalkozástól eltiltás büntetésre ítélte Geréb Ágnest, mely után a szülész-nőgyógyász kegyelmi kérvénnyel fordult a köztársasági elnökhöz.  A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége (www.asszonyszovetseg.hu) és a Semmelweis Mozgalom (www.semmelweismozgalom.info) kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy dr. Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen.  A két szervezet csütörtökön megírt leveléhez 24 óra alatt csatlakozott 50 civil szervezet ill. közéleti személy, valamint az ügy egyik sértettje is.  A szervezőknek több mint 250 magánszemély is jelezte csatlakozási szándékát. A kegyelmi kérvényt támogató levél és a szervezeti csatlakozók névsora, ahogyan azt a Köztársasági Elnök Úr részére postáztuk, honlapunkon olvasható: www.asszonyszovetseg.hu.
    Kiadó: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.