OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. február 28., kedd 13:21

Az LMP nyílt levele Budai Gyulának (1. rész)
    Budapest, 2012. február 28., kedd (OS) -

    Tisztelt Budai Gyula!

Kissé meglepve olvastuk a hírt, hogy Ön lesz Ángyán József utóda a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkárságának élén. Persze nem vitatjuk el Öntől azt a szakértelmet, ami új pozíciójának betöltéséhez szükséges – végül is a MAGOSZ-ban volt alkalma közelről megismerni a magyar agrárium problémáit. Inkább azért csodálkozunk, mert ez nem afféle kirakatállás, mint a politikailag motivált és kétes eredményű vizsgálatokat végző elszámoltatási kormánybiztosé.

Ángyán József széke ennél jóval kényelmetlenebb hivatal: itt a saját hátországuk tagjait kéne elszámoltatni, akik olykor százmilliárdokat mozgatnak, és igen jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek. Nem véletlen, hogy hónapok óta próbáljuk felhívni a parlamenti képviselők, a kormány és a közvélemény figyelmét, hogy a kormányzat kétségkívül tetszetős Nemzeti Vidékstratégiájából mára csak a címe maradt; a tartalmát megették reggelire azok az agrár-oligarchák, akik miatt Ángyán József távozni kényszerült. Azok a földbirtokosok, föld-spekulánsok, akik többnyire egy-egy vidéki régió, város vagy kistelepülés gazdasági tótumfaktumai, és akinek az érdekét immár az Ön kormánya is előbbre valónak tartja a magyar vidék felemelkedésénél. Ha tőlünk nem fogadja el ezt az állítást, olvasson bele elődje lemondását indokló soraiba:  Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megfogalmaztunk, amelyet a társadalom túlnyomó többsége teljes mértékben támogat, és amelynek végrehajtására szegődtem, nos ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam maffiacsaládok , spekuláns nagytőkés  oligarchák  és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos  zöldbárók  koalíciója jött létre. Ez az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt  maffiahálózat  mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk .

(folyt.)

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.