OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. június 8., péntek 19:51

Sikeres félévet zárt le a KEP e heti fóruma
    Budapest, 2012. június 8., péntek (OS) -

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) e heti budapesti rendezvényének szakmai témája a világörökség szerepének értékelése volt a turizmusban. Hg. Esterházy Antal KEP elnök vezetésével Tardy János c. egyetemi tanár bevezető előadása után nagy érdeklődéssel vitatták meg a világörökségek szerepét az emberiség életében különös tekintettel a turizmusra, kultúrára, történelemre.
Tardy János professzor többek között abból indult ki, hogy a kiemelt jelentőségű kulturális és természeti értékeknek a megóvásáról az UNESCO 1972-ben határozott. Ekkor hozták létre a Világörökség Bizottságot, amelyhez időközben 2012-ig 189 állam csatlakozott. A Világörökségi Listára 725 kulturális és 183 természeti értéket, helyszínt vettek fel, amelyek 153 állam területén találhatok. Magyarország büszke arra, hogy már 10 világörökségi helyszínnel rendelkezik. Az első kettőt (Hollókőt és a Budai Duna-partot a várnegyeddel)  éppen negyedszázada 1987-ben nyilvánította az UNESCO a Világörökség részének. Az előadó és a vitában résztvevők egyetértettek abban, hogy világörökségeink jobb kihasználásával jelentősen elősegíthetjük a turizmus fejlődését.

E félévi utolsó rendezvényén a KEP pozitívan értékelte idei munkáját, különös tekintettel a felsőoktatásról, a gazdaságpolitika aktuális kérdéseiről és az emberi méltóságról szervezett sikeres vitafórumokra.
A rendezvény keretében a ZSi’s Company elnök-vezérigazgatója Lengyel Józsefné átadta a KEP több, mint tíz tagjának, partnerének a  Ki kicsoda a magyar gazdasági életben 2012-ben  című magyar – angol kiadvány tiszteletpéldányát. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az MTA Köztestület tagja ennek során hangsúlyozta, hogy a KEP tevékenységének jelentős elismerését jelenti képviselőinek VIP meghívása a reprezentatív kiadványba.
Ugyancsak a rendezvény keretében Radda Marika a bécsi központú Club Pannonia Osztrák – Magyar Társaság elnöke átadta a Club alapítása 20. évfordulójára adományozott kitüntető okleveleket az alapításban résztvevő magyar tagoknak. A mostani rendezvényen négyen voltak jelen a 20 évvel ezelőtti alapító tagok közül: Czeglédi József, aki az alapításkor a bécsi Magyar Turisztikai Hivatal vezetője volt és Bécsben a Club Pannonia alapító főtitkára lett, Fontányi Gábor, aki bécsi követ volt és a Club első alelnöke lett, Marinovich Endre, aki Antall József miniszterelnök kabinetfőnöke volt és a Club magyar szekciójának elnöke lett, valamint Aradi Flórián, aki nagykövetségi tanácsos volt Bécsben és a Club Elnöksége tanácsadója lett. Ma valamennyien aktív tagjai a KEP- nek, amely szorosan együttműködik a bécsi Club Pannoniával. Jelenleg intenzíven együtt dolgoznak a KEP V. Társadalmi Párbeszéd Fóruma előkészítésén, amelynek megrendezésére idén júliusban a Magyar Világtalálkozó keretében kerül sor. További információ: www.kepcp.hu

        KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.