OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2012. június 28., csütörtök 10:28

A tabudöntögetés folytatódik, az iskolai szünetben sem áll le a "Szolidaritás Nagykövete Program"
    Budapest, 2012. június 28., csütörtök (OS) - A nyári szünetben is diákok százai tudhatják meg, mit álmodik egy vak ember és mit dolgozik, ha sportoló és mellette még családfenntartó is. Orsós Zsolt vak paralimpikonnal, a szolidaritás nagykövetével 2012 nyarán, többek között a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban és a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában, Agárdon találkozhatnak a fiatalok.

    A legfogékonyabb korosztály megnyerése a fogyatékosok ügyének, empátiájuk, felelősségtudatuk növelése volt a célja az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága által 2010-ben útjára indított "Szolidaritás Nagykövete Programnak". Az iskolalátogatások keretében - melyek a 2011-2012-es tanévben is folytatódtak - több mint 3000 diák ismerhette meg a fogyatékos emberek mindennapjait és a csörgőlabdát, a vakok sportját. A személyes beszélgetésekkel és a sporton, egy-egy mozgásélményen keresztül könnyebb volt közelebb hozni a fiatalokat a sokszor tabuként kezelt témához.
    Az elmúlt tanévben a program több mint 70 intézmény, több mint 100 osztályához jutott el. Ezúton is köszönetet mondunk Győr Város Kormányhivatalának, mely lehetővé tette, hogy a tanév második felében minden győri intézményben legalább egy osztállyal beszélgetésre kerülhetett sor. Ősztől a program folytatódik. Győrhöz hasonlóan Kecskemét városával is megállapodás született és más nagy megyeszékhelyekkel is előkészítés alatt áll, hogy minél több fiatal ismerhesse meg a fogyatékossággal élők hétköznapjait.

    Budapest, 2012. június 28.

    Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság  

--------------------------------------------------------------------- ------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.