OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. október 18., csütörtök 14:35

A Közép-Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2012. október 18., csütörtök (OS) - Herceg Esterházy Antal életrajzi könyvének első fővárosi bemutatójáról

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) törzsasztal fórumán került sor a KEP elnökének, herceg Esterházy Antal életrajzi könyvének első fővárosi bemutatójára a herceg részvételével, nagy érdeklődés mellett. A nagy múltú család történetét igen jól ismerő író, Kozelka z Hrivic Zsolt egy olyan ablakot kívánt kitárni az olvasóközönség előtt, amely a főhős életpályáján keresztül bepillantást enged a XX. századi magyar arisztokrácia ellehetetlenítésébe, viszontagságokkal teli száműzetésébe.

Antal hercegről, a magánemberről eleddig keveset tudtunk, privát szférája szinte teljes egészében rejtve maradt a külvilág előtt. Az Esterházy-család hercegi ágának XIII. családfője ugyanis ellentmondva valamennyi, a korabeli arisztokráciát sokszor negatív jelzőkkel illető – sok esetben téves – sztereotípiának, végtelenül jóindulatú, közvetlen és szerény ember. A honi közélet azon ritkaságba menő szereplőinek táborát erősíti, akik neve általában valamilyen pozitív kicsengésű üzenet kapcsán kerül megemlítésre. Munkássága során igyekezett távol maradni a politikától, viszont a társadalmi felelősségvállalás, a karitatív célok és a kultúra támogatása számára mindig ott állt a legelső helyen. Diplomás, világjárt, szinte a nyugati világ valamennyi nyelvén kitűnően elboldogul. Életének nagy részét emigrációban volt kénytelen leélni, de családjának évszázados történelmi tradíciója mágnesként húzta vissza Magyarországra. A könyv fejezeteinek tárgyilagos, de mégis könnyed hangvételű sorai – igen gazdag képanyaggal (közel 200 db) kiegészítve – Esterházy Antalt, a magánembert hivatottak bemutatni. További információ: www.kepcp.hu.

KEP Elnökség

    Kiadó: Közép-Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.