OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. december 12., szerda 13:20

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. december 12., szerda (OS) - A világgazdaságot és a magyar nemzetgazdaságot sújtó válsággal, a kilábalás lehetőségeivel foglalkozott a KEP sikeres évzáró rendezvénye.

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) december 11-én tartotta soron következő, a 2012-es évet lezáró Törzsasztal Fórumát, Budapesten, a Thomas Hotelben.
A rendezvény vendége Lóránt Károly, neves közgazdász volt, aki "A világgazdaság fejlődési tendenciái és a magyar gazdaságpolitikára levonható következtetések" címmel tartott előadást. Az előadás kezdete előtt a neves szakember, a sajtóból, a televízióból, a rádióból jól ismert gazdaságpolitikai kommentátor számára hg. Esterházy Antal, a KEP elnöke a "Közép-Európai Pannonia szenátora" címet adományozta. A kitüntetéshez kapcsolódó laudációt Dr. Czeglédi József, a KEP ügyvezető elnöke ismertette. Lóránt Károly előadásának első részében felvázolta azokat az alaptételeket, amelyekre több évtizedes szakmai munkásságát építette. Természetesen szó volt a legfontosabb gazdaságpolitikai irányzatok küzdelméről is. A legutóbbi időben a pejoratívvá vált neoliberális jelző miatt ortodoxnak elnevezett irány változatlanul szeretné kikapcsolni a gazdaságpolitikai döntésekből az államot, és a piac önszabályozó, mindent megoldó voltát hirdeti. Velük szemben állnak azok, akik vallják az állami beavatkozás fontosságát - különös tekintettel a jelenlegi válságos időszakra. Lóránt Károly egyértelművé tette, hogy önmagát az utóbbi csoporthoz sorolja. További információ: www.kepcp.hu
          
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.