OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. január 21., hétfő 15:55

A Magyar Limes Szövetség Kulturális Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. január 21., hétfő (OS) - Sikerrel zárult a konferencia - Január 19-én lezajlott a Magyar Limes Szövetség részvételével, angol-holland-osztrák-magyar partnerek által megvalósított "A Római Birodalom határai, mint fenntartható nemzetközi turisztikai termék fejlesztése" című EU-társfinanszírozású projekt nyilvános záró rendezvénye, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében megtartott konferencia. A konferencián számos, a római határvonal emlékanyagát gyalogos, kerékpáros, autós és vízi turizmus révén bemutató, és változatos programokkal hasznosító tervet mutattak be az előadók.

    A rendezvény aktualitását az adta, hogy elérhető közelségbe kerül a több mint 1 millió ember életterét, a teljes Duna-mente térségét érintő Ripa Pannonica világörökségi nevezés hozadékaként a régió turisztikai és gazdasági hasznosításának megkezdése, amely –méreténél fogva- egyedülálló Magyarország turisztikai történetében. A világörökségi bejegyzés rendkívüli mértékben fellendítheti azt és az ebből származó bevételeket.
A konferenciára a Ripa Pannonica in Hungary UNESCO világörökségi nevezésben érintett települések, az ott működő gazdálkodó és civil szervezetek képviselőinek, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának részvételével és támogatásával került sor. A rendezvény Fővédnöke és egyben egyik előadója Medgyesy Balázs, a Duna Makro-regionális Stratégia kormánybiztosa volt.

    Kiadó: Magyar Limes Szövetség Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.