OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. március 13., szerda 07:25

A Közép-Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. március 13., szerda (OS) - KEP Fórum a biztonságpolitikai kihívásokról 2013-ban Prof. Dr. Nógrádi György a Közép-európai Pannonia Szenátora lett

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) márciusi, budapesti Törzsasztal Fórumán Prof. Dr. Nógrádi György a Budapesti Corvinus Egyetem Védelemgazdasági Tanszékének vezetője tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást a 2013. év elejét jellemző biztonságpolitikai kihívásokról. Előadásában hangsúlyozta, napjaink biztonságpolitikáját jelentősen befolyásolja, hogy megtörtént az új amerikai vezetés beiktatása. A Clinton-Kerry külügyminiszter váltással változóban vannak az amerikai biztonságpolitikai prioritások. Az amerikai biztonságpolitikában Ázsia szerepe megnövekedett. Láthatóbbá válnak az USA és Kína érdekei, az egymásrautaltság és a konkurencia az eljövendő kétpólusú világban. A biztonságpolitikát befolyásolja a világgazdasági válság máig tartó hatásai, az Európai Unió dilemmái az euro-zóna válságával és a keleti bővítéssel kapcsolatban. Megoldatlan válságövezetek találhatók 2013. év elején a Közel-Keleten, a Közép-Keleten, komoly kihívást jelentenek az ázsiai szigetviták és az afrikai polgárháborúk is. A rendezvény keretében hg. Esterházy Antal KEP elnök átnyújtotta Prof. Dr. Nógrádi Györgynek "a Közép-Európai Pannonia Szenátora" kitüntető oklevelet eddigi kiemelkedő munkásságáért. Az ünnepi laudációt Szunai Miklós az Emberi Méltóság Tanácsa főtitkára, a Széchenyi Tudományos Társaság ügyvezető elnöke, a KEP Szenátora tartotta.

    KEP Elnökség

    Kiadó: Közép-Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.