OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2013. június 21., péntek 15:44

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2013. június 21., péntek (OS) - A katasztrófavédelmi informatikai rendszerek döntéstámogató szerepének és biztonságának növelése

    Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében valósul meg az a projekt, amelynek célja a katasztrófavédelem informatikai és térinformatikai rendszerének fejlesztése és egységesítése, az elavult eszközök és technológiák kiváltása, a döntési képesség javítása, a katasztrófavédelmi reagálás gyorsítása.
    A projekt fő elemei: a szerverkonszolidáció mellett a katasztrófavédelmi igazgatóságok szervere működésének erősítése szünetmentesítéssel és klimatizálással, továbbá fix és mobil vezetési pontok és egységes térinformatikai rendszer kialakítása, valamint a kapcsolódó speciális fejlesztések.
    A projekt eredményeképpen komplex térinformatikai rendszer épül fel, emellett sok más mellett javul a megyei központok áthidaló képessége egy esetleges áramszünet esetén.
    A fejlesztés eredménye az is, hogy katasztrófák során a vezetésért és irányításért felelős személyek döntéséhez szükséges információk áramlása felgyorsul, ami növeli a lakosság élet- és vagyonbiztonságát.
    A fejlesztések Magyarország lakosságának biztonságát növelik.


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.