OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2013. július 17., szerda 12:29

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2013. július 17., szerda (OS) - Zöld szervezetek elhatárolódnak attól a nyílt levéltől, amit Fazekas Sándornak küldtek el kedden a környezetvédő mozgalom nevében.

    Rámutatnak, hogy valójában az akciót a környezetvédő mozgalom többsége nem támogatta, sőt a kezdeményező ernyőszervezet és partnerei a saját tagszervezeteik többségének a támogatását sem tudták hozzá megszerezni.
Ennek oka az, hogy a nyílt levélben Illés Zoltánnal szemben kifejtett kifogásokat a mozgalom belső egyeztetési fórumain megszólalók közül sokan indokolatlannak, csupán személyi ellentéteket tükrözőnek ítélték. Továbbá többen úgy vélik, hogy nincsen szükség úgynevezett stratégiai partnerségi megállapodás vagy megállapodások létrehozására a Vidékfejlesztési Minisztérium és környezetvédő szervezetek között, aminek elmaradása miatt támadják a nyílt levél megfogalmazói az államtitkárt.
A nyílt levéltől elhatárolódók az írásban foglaltak cáfolatát (www.vedegylet.hu/index.php?page=news&news_id=1552; www.dunacharta.hu/cikk.php?ssz=134) eljuttatják a miniszternek, felhívva a figyelmét arra is, hogy Illés kritikusai jogosulatlanul lépnek fel a zöldek egyes közös tevékenységeinek összehangolására felállított Koordinációs Tanács nevében. E szervnek ugyanis nincsen közéleti megnyilvánulási jogosítványa.
Az elhatárolódókkal egyetértve:
Pós Péter elnök (www.abosz.hu)

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.