OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2013. szeptember 17., kedd 13:18

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. szeptember 17., kedd (OS) - Nézze meg a székletét, mielőtt lehúzza! – szólít fel az emésztőrendszeri daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület arra, hogy a legkisebb helyiség magányában mindenki rendszeresen nézze meg mit hagyott maga mögött. Ha tartósan megváltozik a székelési menetrend vagy a széklet állaga, nem szabad halogatni az orvoshoz fordulást, mert csak egy idejében történő vizsgálattal lehet elejét venni egy súlyosabb betegség kialakulásának.

    A széklet színe, szaga, állaga, formája, a székelés gyakorisága személyfüggő, igen tág az a spektrum, ami normálisnak mondható, különösen hogy mindezt a napi étrend is befolyásolja. Viszont vannak figyelmeztető jelek, amelyeket nem szabad elbagatellizálni. Ha valakinek tartósabban megváltoznak a korábbi székelési szokásai, élénk színű vagy sötétbarna véres, esetleg nyákos székletet, tartós hasmenést vagy épp székrekedést észlel, utána kell járni, hogy mi okozza a panaszokat. Gyulladás, fertőzés is állhat a háttérben, de ki kell zárni azt is, nem daganat okozza-e a gondokat.

– Mi a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, mennyivel jobb lett volna, ha néhány hónappal korábban eljutunk orvoshoz - jelenti ki Lakos István, a daganatos betegeket összefogó Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke, hangsúlyozva: 50 év felett tünetmentes állapotban is indokolt mindenkinél vastagbélszűrés elvégzése.

A teljes közlemény:
rakgyogyitas.hu/cikk.php?id=540

További információk:
B. Papp László sajtószóvivő: (06-30) 261-8789
    
    Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.