OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2013. december 10., kedd 21:36

A Közép Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. december 10., kedd (OS) - Az Emberi Méltóság Tanácsának tevékenysége a KEP rendezvényén

    December 10-én ünnepelték a világon az Emberi Jogok Napját. Ezért tűzte ezen a napon vitára a Közép-Európai Club Pannonia (KEP) a beszámolót az Emberi Méltóság Tanácsa tevékenységéről Czeglédi József KEP ügyvezető elnök moderálásával. Szunai Miklós az Emberi Méltóság Tanácsa főtitkára és ifj. Lomnici Zoltán a Tanács Ifjúsági Bizottsága alelnöke érdekes, vitaindító előadásaikban konkrétan beszámoltak ez évi főbb tevékenységükről és 2014. évi terveikről. A Tanács az elmúlt három éves tevékenysége során sokat tett a szabadság- és kisebbségi jogok védelme, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű emberek érdekében. Ebben az évben rendszeresen foglalkoztak a szomszédos országokban élő magyarok helyzetével, különösen a Szlovákiában szankciókkal sújtott azon nemzettársainkkal, akik deklarálták magyar állampolgárságukat. Ez év novemberében a Tanács pert indított az Európai Parlament ellen is, december 5-én pedig felhívást intézett az ukrán kormányhoz a tüntetésekkel kapcsolatban, hogy tartsák tiszteletben az emberi jogokat. Nyáron nemzetközi gyermektábort szervezett Kerecsenden és Somogyváron kápolnát építettek. Az Emberi Méltóságért kitűntetést adományozták idén Törőcsik Marinak, Kányádi Sándornak, Jókai Annának, a határon túl élők közül Duray Miklósnak és Pásztor Istvánnak. 2014-ben kiemelt feladatuknak tartják a Kárpát-medencei együttműködés fejlesztését.
    
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.