OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. április 18., péntek 12:40

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. április 18., péntek (OS) - Nagyszerűen sikerült a V4 nemzetközi tábor: a Nemzetközi Visegrádi Alap pályázatát - egy, a V4 országok részvételével megvalósuló diáktábor, a "V4-tábor: Kultúrák találkozása" megrendezésének támogatására 2013-ban nyerte el a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

    Az Alapítvány meghívásos pályázat keretében választotta ki a táborozókat: a kecskeméti Katona József Gimnázium hattagú csapatát "Rubik’s Cube is Cast" és a szolnoki Varga Katalin Gimnázium négy diákját "Our Hungary" pályamunkáit díjazva. A pályázat nyertesei egyhetes zánkai nemzetközi diáktáborba utaztak a visegrádi országok nyertes csapataival - a lengyel Lubartow-i Piotr Firlej Középiskola, a szlovák Javorová 16 Gimnázium és a cseh Hladnov Középiskola diákjaival - együtt, ahol számos programon, interaktív foglalkozáson vettek részt.

A táborban a fiataloknak lehetősége nyílt egymás országának, kultúrájának megismerésére és saját országuk kincseinek, szokásainak, emblematikus személyiségeinek, hőseinek bemutatására játékok, közös kultúra-térkép összeállítása során, de barátkozhattak egymással a kirándulások, valamint autentikus ételek készítése közben is.

A tábor végén a résztvevők elhatározták, hogy a jövőben is tartanak egyhetes turnusokat egymás országában, a magyar helyszín legközelebb is Zánka lesz. A következő tábor rendezését Csehország vállalta.  

    Kiadó: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.