OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. április 18., péntek 15:20

A Gödör Klubért Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. április 18., péntek (OS) - "Ha akadna elég ember, aki elhiszi, hogy a jövő legalább részben a saját kezünkben van, nagymértékben nőnének túlélési esélyeink." A Gödör Klub szervezői szerint Csíkszentmihályi e szavai szolgálhatnának mottójául 2014-ben a Föld Napja ünnepléséhez, mert itt az idő cselekedni; utánajárni annak, mit tehetünk mi, egyes emberek a Föld megóvása érdekében.

    A Király u. 8-10. sz. alatt található Gödör Klub kulturális központ nem csak a jeles napon, de a mindennapokban is igyekszik környezetbarát módon üzemelni: környezetbarát tisztítószerekkel történik a klub takarítása, az izzók energiatakarékosak és a csapokon víztakarékos perlátor található. Mindez csupán csepp a tengerben, de már ilyen apró lépésekkel is eredményeket lehet elérni, ha tömegesen cselekszünk.

A Föld Napja alkalmából ehhez ad motivációt és iránymutatást például David Attenborough túlnépesedésről készített filmje vagy a 40 éve kormányfői szinteken tárgyaló amerikai klímatudós, Lester Brown filmje a globális éghajlatváltozásról. De hasznos lehet azt is megtudni, mitől klímabarát a bioélelmiszer és a kevés hús fogyasztása, valamint hogy hogyan lehet ökológia-barát módon kertet művelni, vagy ökológiai lábnyomot számítani.

A Gödör Klub 2014-ben is igyekszik a társadalmi és a természeti környezet iránt felelősséget vállaló klubként működni.

További információ: Hunyadi Réka, +36 20 298 12 18; hunyadirek@gmail.com

    Kiadó: Gödör Klubért Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.