OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2014. április 24., csütörtök 14:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2014. április 24., csütörtök (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az Artpool Művészetkutató Központ hosszabb távon is kiszámítható módon működhessen. Ennek érdekében kész elfogadni a Központ által a magyar állam felé tett felajánlást, és lépéseket tenni a gyűjtemény állami tulajdonba vételére, majd azt egy országos közgyűjtemény részeként tovább működtetni.

    Az Artpool Művészetkutató Központ Nonprofit Kft. 1992-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 60-as, 70-es és 80-as évekbeli művészgenerációk tevékenységét bemutassa, alkotásait megőrizze. Az intézmény az alternatív művészet értékeit gyűjti, így többek között a fluxus, a konceptművészet, a művészkönyv, a hangköltészet, a videóművészet, a művészbélyeg műfajában készült alkotásokat.

A Központ működéséhez a kultúráért felelős tárca  2011–2013 között 75 millió forint támogatással járult hozzá. Az anyagi támogatás folyósításával párhuzamosan évek óta tárgyalások zajlanak az intézmény állami fenntartásba vételéről. A Központ képviselője által szorgalmazott közgyűjteményi integráció kapcsán a minisztérium vizsgálja annak a szakmai és anyagi feltételeit, hogy a gyűjtemény a Petőfi Irodalmi Múzeum részévé váljon.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.