OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. április 24., csütörtök 19:57

A Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. április 24., csütörtök (OS) - Prőhle Gergely és Douglas Davidson, a holokauszttal kapcsolatos ügyekért felelős amerikai különmegbízott találkozója

    Prőhle Gergely helyettes államtitkár 2014. április 24-én fogadta Douglas Davidsont, az amerikai Külügyminisztérium holokauszttal kapcsolatos ügyekért felelős különmegbízottját.
    Prőhle Gergely ismertette a 2014-es Holokauszt Emlékév kapcsán eddig lezajlott, illetve az év hátralevő részében megvalósuló eseményeket. Hangsúlyozta, hogy érdekünk az emlékév sikeres megrendezése, amely nehezen képzelhető el a magyarországi zsidó közösség aktív részvétele nélkül. A helyettes államtitkár megismételte álláspontját, mely szerint az ország szerte sikeresen zajló, kormányzati finanszírozású programok fényében aránytalannak tartja a Mazsihisz bojkottját. A helyettes államtitkár tájékoztatást adott a 2015-ös magyar IHRA-elnökség terveiről, elképzeléseiről. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által a közelmúltban kiadott nyilatkozat kapcsán Prőhle Gergely jelezte, hogy a nyilatkozatot inkább kontraproduktívnak tartja, ugyanakkor nem kétséges, hogy a kormány folytatni kívánja a Holokauszt Emlékévvel kapcsolatos párbeszédet az érintett szervezetekkel.
    
    Kiadó: Külügyminisztérium
    
------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.