OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. április 25., péntek 08:35

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. április 25., péntek (OS) - Végveszélyben az anyaföldünk

    Felhívjuk Magyarország felelős kormányát, hogy haladéktalanul, 2014. május 1-e előtt kezdeményezze a földforgalmi törvény (2013: CXXII. tv.) módosítását, és ugyanakkor Magyarország Európai Uniós csatlakozási szerződésének újratárgyalását. Felhívjuk a magyar parlamenti pártokat és a képviselőket, hogy követeljék ezeket a lépéseket a jelen és megalakuló magyar kormánytól. Kérünk minden magyar társadalmi szervezetet és állampolgárt, hogy csatlakozzon felhívásunkhoz.

2014. május 1-én esedékes a földforgalmi törvény hatályba lépése. A törvény rendelkezései ellentétesek a magyar nemzet érdekeivel, kiszolgáltatják a magyar termőföldet és ezzel a magyar gazdaságot a külföldnek. Ezzel pedig, egyszer és mindenkorra, önként feladjuk önrendelkezésünket, a magyar jövőt a szó minden értelmében, ami megpecsételi az ország gyarmati sorsát.

A nemzeti katasztrófa elkerülése érdekében felkérjük a jelenlegi és a megalakuló Kormányt és Országgyűlést, hogy haladéktalanul kezdeményezze az EU-s csatlakozási szerződés földről szóló rendelkezéseinek a felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a termőföld kikerüljön a szabad tőkeáramlás hatálya alól, és fennmaradjon a külföldiek földvásárlási moratóriuma. A tárgyalások kezdeményezésével egy időben Magyarország tagadja meg a moratórium feloldását. Földet csak Magyarországon élő magyar állampolgár szerezhessen.

Teljes felhívásunk itt olvasható: http://foldvedelem.hu/article_view.php/1186/normal

Anyaföldvédelmi Kerekasztal

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.