OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2014. június 13., péntek 09:07

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. június 13., péntek (OS) - Nem ilyen reklámadót vártunk! A lázas gyorsasággal elkapkodott reklámadó törvény egy fűnyírógép érzéketlenségével bánt a legkülönbözőbb reklámokkal. A törvény megszavazói számára talán érdektelen, hogy egy reklám értéktelen gagyit akar ránk tukmálni, az egészségünkre potenciálisan és tömegesen veszélyes áruk vagy szolgáltatások nélkülözhetetlenként feltüntetésével akar kiugró haszonszerzést elérni, vagy társadalmilag is kimagaslóan hasznos lehetőségekről tudósít? Nem jutott eszükbe, hogy az új adó nem csak az államkincstár bevételein keresztül, az adószedők kedvezőtlen képében, hanem befolyásolási funkciójával is szolgálhatná a közjót?

    Maradt legalább szándékuk arra, hogy az új adó szokásosan értéksemleges, tehát eleve népszerűtlen jellegét megváltoztassák, és azt egy a társadalmi érdekeket példamutatóan követő adóvá alakítsák?

A virtuálissá degradálódott Nemzeti Konzultáció tapasztalatai ellenére a civil világból még maradtak, akik tovább próbálkoznak (ki tudja meddig?):
http://www.levego.hu/hirek/2014/06/a-reklamado-elonyos-lehet-a-gazdasagnak
http://os.mti.hu/hirek/98021/az_old_dohanyfustmentes_egyesulet_kozlemenye
http://os.mti.hu/hirek/97996/az_asztmas_es_allergias_betegek_orszagos_szovetsegenek_kozlemenye

A Magyar Reklámszövetség és a többi tiltakozó érdekkör is jobban tenné, ha saját szellemi erőforrásait a tiltakozás mellett legalább részben a reklámipar megtisztítására használná!
Rá kellene jönniük, hogy a KÖZJÓ is lehet szempont, nem csak a NEKEM JÓ!

Pós Péter elnök

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.