OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. július 23., szerda 19:59

Az Olvasókörök Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - "Értünk Kunság mezein, ért kalászt lengettél" címmel július 18-20 között tartották az Olvasókörök Országos Szövetsége és a Kisújszállási 48-as Olvasókör által szervezett Kárpát-medencei találkozójukat a szövetség tagszervezetei.

    Többek között Újvidékről, Mohácsról, Nagykanizsáról, Hódmezővásárhelyről, Orosházáról, Balmazújvárosból, Hajdúszoboszlóról is érkeztek olvasóköri csoportok a seregszemlére. A nagyszabású, háromnapos programon a Művelődési és Ifjúsági Központ nagytermében tartott ünnepségen a szövetség vándorbotja az olvasókörök városából, Hódmezővásárhelyről, a Csúcsi Olvasókörből egy évre a fennállásának 145. születésnapját ünneplő Kisújszállási 48-as Olvasókörhöz került. A kisújszállási önkormányzat, valamint számos intézmény, vállalkozó, és a helyi civil szféra színe java mellett magánszemélyek támogatásával is megvalósuló rendezvény gálaműsorában, majd aratóversenyen is részt vett a mintegy 150 fős vendégsereg. Irodalmi, helytörténeti emlékműsort tartottak a Kálvin parkban és a Városháza parkjában. Az Olvasókörök Szövetsége vándorkiállításának megtekintése mellett pedig a helyi látványosságok, értékek megismerésére is jutott idő.  A házigazdák EU-s, míg az Olvasókörök Országos Szövetsége NEA pályázati támogatással egészítette ki saját forrásait. A találkozó a 48-as Olvasókör felújított épületében az erre az alkalomra elkészült egyesületi zászló felavatásával, majd szabadtéri vendéglátással, kötetlen beszélgetéssel zárult.
    Kiadó: Olvasókörök Szövetsége

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.