OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. július 24., csütörtök 08:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. július 24., csütörtök (OS) - Az egyetem nem trafik! - A mai napon lép hatályba a felsőoktatási törvény módosítása, amely a kancellári rendszer bevezetéséről és az új vezetők pályáztatásáról rendelkezik, de a miniszterelnök már tudja, kiket fog az egyetemek és főiskolák nyakára ültetni. De honnan tudja mindezt hetekkel a pályázati eljárás lezárása előtt.

    Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában legutóbb véletlenül elszólta magát. Kijelentette, hogy "a kancellárok egy részéről már tudja, hogy kiket fog kinevezni". Ugyanakkor amennyiben a Kormány betartaná a jogszabályokat és valódi pályáztatás során dőlne el, hogy kik lesznek a kancellárok, a miniszterelnök még csak nem is sejthetné, kik lesznek az egyetemek mindenható urai.

A kancellári rendszer bevezetéséről, így az új vezetők pályáztatásáról is rendelkező törvénymódosítás csupán a mai napon lép hatályba, így valódi pályáztatásról eddig még szó sem lehetett. Ráadásul legalább 15 napot kell hagyni a jelentkezőknek a pályázatok lezárásáig.

Vajon honnan tudja Orbán Viktor a lehetséges legkorábbi időpont előtt több héttel, hogy kiket fog kancellárnak kinevezni? Az LMP írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökhöz, hogyan lehetséges mindez. Nagyon úgy fest, hogy a trafikmutyihoz hasonló esettel állunk szemben, ami az LMP szerint botrányos és felháborító.

Ikotity István
az LMP országgyűlési képviselője

Pető Ernő
az LMP felsőoktatási  szakszóvivője

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.