OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2014. július 28., hétfő 13:08

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - Miért kivételeznek a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező bányákkal? - Egymásnak ellentmondó állításokkal takargatják a hatóságok az Orbán Győző tulajdonában lévő tőzegbányák kivételezettségét. Miközben egyszer azt állítják, hogy nincs megállapodás a védett területen zajló bányászatról, a kiadott engedély éppen arról szól, hogy a természet megóvása érdekében csak később fogják korlátozni a kitermelést. Az LMP írásbeli kérdésben tudakolja, hogy mi az oka annak, hogy a jelek szerint a korlátozások eddig elmaradtak a kivételes politikai kapcsolatokkal rendelkező bánya esetében, és mikor kerül sor ezek életbe léptetésére.

    Szél Bernadett korábbi írásbeli kérdésére adott válaszában Fazekas Sándor azt írta: "A Gánt Kő és Tőzeg Kft. és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nem kötött semmiféle megállapodást". Ezzel szemben a bányának a környezetvédelmi felügyelőség által kiadott működési engedélyében az szerepel, hogy bár a terület törvényes védettséget élvez, a vállalkozóval kötött "egyedi megállapodás" szerint korlátozásokkal csak később fognak élni.

Fazekas Sándor szavai arra utalnak, hogy az Orbán-családhoz kötődő cég ügyében a hatóság eddig nem élt az általa indokoltnak tartott korlátozásokkal. Szél Bernadett újabb írásbeli kérdése a különleges bánásmód okainak és következményeinek feltárását várja a földművelésügyi minisztertől.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.